Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

Banner nous subscriptors
Diàlegs Pau i Seguretat - 1
BibliotecaAudiovisual1

Unipau YouTube

Entra al nostre canal de youtube i consulta les ponències, entrevistes, mini-càpsules "Veus de la Unipau" i les Nits Temàtiques 2015-2016.

Logo youtube
Arcadi Oliveres foto

 

Teixint xarxes
Cròniques d'el Cugatenc

Entreu aquí per consultar totes les cròniques que el mitjà local independent el Cugatenc va escriure sobre les diferents ponències del Curs d'Estiu d'enguany.

Nit Temàtica - octubre2019
Curs d'Estiu 2019
Diàleg5_PauISeguretat
Arcadi_MedallaMèritCívic2019
Acte de Presentació del Curs d'Estiu 2019
PresentacióLlibre - 28 maig 2019
CursEstiu2019_2
Nit Temàtica - maig2019
Diàleg4_PauISeguretat
SeguretatIConvivènciaCiutats_1
Nit Temàtica - març2019
EntregaMemorial2018
Seminari d'Hivern 2019

Memorial Joan XXIII per la Pau 2018

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2018 a:

Comunidad de Paz de San José de Apartadó, per la seva lluita en la defensa de la terra i del dret a la vida. La comunidad de paz travessa en aquest moment per enormes riscos i persecucions i encarna una voluntat col·lectiva de defensa dels seus drets elementals a costa de centenars de vides humanes. El memorial vol reconèixer també el suport i acompanyament  que el Padre Javier Giraldo ha donat a la comunidad des de la seva constitució l’any 1997.  

La Menció de Reconeixement Frederic Roda s'ha acordat atorgar a:

Pep Riberaper ser, a través d’Agermanament, un dels promotors de les primeres ONGs catalanes.  Per la seva visió pionera de la necessitat de crear un centre d’estudis internacionals a Catalunya (CIDOB) i per haver participat en la creació l’any 1977 de l’Associació Catalana de Solidaritat i Ajut als Refugiats.

Memorial 2018
Activitat amb alumnes de la UAB

Dins el marc del Dia de la llibertat de Premsa, la Unipau realitza una activitat amb els alumnes de primer d’Història de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en conveni amb UAB media.

 

L’activitat va consistir en un exercici pràctic de conscienciació sobre la realitat actual i els perills de la informació sobre els drets humans al món. Es van escollir una sèrie de persones perseguides, preses o assassinades per dir la seva: periodistes, conductors de programes de ràdio o televisió, blocaires o membres de la ciutadania que, en el seu intent d'informar a l'opinió pública, han estat silenciats per la violència.


La pràctica va ser dirigida per Jenniferr Jacomini, amb fotos d'Emiliano Iglesias.  

Dia llibertat premsa - 2018
Nit Temàtica - novembre2018
CongrésSeguretat
Nit Temàtica - octubre2018

 

Torna el Curs Escolar i, amb ell torna el Teixint Xarxes!


QUÈ ÉS? Teixint Xarxes és un projecte d’educació per la pau i la solidaritat destinat a joves de secundària, que la Unipau porta exercint des de fa més de 10 anys a diferents instituts de Sant Cugat, del Vallès Occidental i del Barcelonès.


OBJECTIU? Donar eines als joves per poder llegir el món des d’una perspectiva oberta, crítica i que promogui la cultura de pau. 


Fem de l’educació una eina de transformació social!


Si vols saber-ne més, clica aquí.

Teixint Xarxes
Cartell XXXIII
Diàleg Corresponsals de guerra: una mirada als conflictes globals
Diàleg3_PauISeguretat1
Targetó_CursEstiu2018
Diàleg2_PauISeguretat
Diàleg "La Mediterrània:mar comú, frontera invisible"

Memorial2017-1
Diàleg1_PauISeguretat
Nit Temàtica - abril2018

Manifest de Suport a Proactiva Open Arms - Xarxa Solidària de Sant Cugat del Vallès 

23 de març de 2018: 

Aquest darrer diumenge, per ordre de la fiscalia de Catània, ha tingut lloc la confiscació preventiva del vaixell de l’ONG badalonina Proactiva Open Arms, acusada d’associació criminal, i de promoure la immigració clandestina i el tràfic de persones. 

Davant aquesta, cada vegada més insistent, criminalització de la solidaritat per part dels estats i organismes europeus (tal com hem vist amb el cas d’Helena Maleno a la frontera sud o el cas dels bombers de Proem-aid a l’illa de Lesbos), la Xarxa Solidària manifesta que la protecció de la vida humana és sempre prioritat absoluta, que salvar vides no és cap delicte, i que impedir el rescat de vides en perill a alta mar atempta contra el dret del mar i el dret humanitari. 

Així doncs, rebutgem fermament les acusacions contra Proactiva Open Arms, i exigim l’alliberament del vaixell i l’aturada de la investigació i dels càrrecs contra els voluntaris i voluntàries de l’ONG. Exigim, també, responsabilitats als estats europeus sobre les més de 12.500 morts a la Mediterrània des de 2015, xifra escandalosament dolorosa que hagués pogut ser encara més elevada si no hagués estat per la feina i el compromís d’entitats com Proactiva Open Arms.

A més, encoratgem la població civil a assistir aquest dissabte 24 de març a les 12h a la manifestació convocada davant l’edifici de la Comisió Europea a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90) per expressar el nostre rebuig a les polítiques frontereres europees i recolzar els companys i companyes de Proactiva Open Arms.

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats