Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

Programa Curs d'Estiu 2017

Ja ha sortit la primera versió del programa del Curs d'Estiu d'aquest 2017.

L'edició d'enguany girarà entorn a l'"Ús del terror com a arma política", un temàtica que considerem de gran interès per la seva actualitat.

Consulteu-lo aquí.

Logo youtube

Unipau YouTube

Entra al nostre canal de youtube i consulta les ponències, entrevistes, mini-càpsules "Veus de la Unipau" i les Nits Temàtiques 2015-2016.

Teixint xarxes

AUDIOVISUALS 

Podeu consultar els vídeos de totes les conferències del Curs d'Estiu i les entrevistes de cugat.cat

Cròniques d'el Cugatenc

Entreu aquí per consultar totes les cròniques que el mitjà local independent el Cugatenc va escriure sobre les diferents ponències del Curs d'Estiu d'enguany.

Nit Temàtica Unipau (abril 2017) - "Muertos y heridos y otros textos"

Presentació del llibre "Muertos y heridos y otros texos", de Guillermo Sánchez y Jon Arrizabalaga.

El mateix Arrizabalaga, coautor del llibre i especialista en història de la medicina, serà l'encarregat de presentar l'obra.

"Muertos y heridos y otros textos" és una antologia de textos oblidats de Nicasio Landa (1830-1891), metge pamplonès participant a la fundació de la Creu Roja Internacional i promotor de la Creu Roja a Navarra i a Espanya, el qual al 1863 va proposar a Ginebra que els compromisos internacionals incloguessin la immunitat per als soldats ferits.

L'obra posa especial èmfasi en l'escrit "Morts i ferits" de Landa, gran font per conèixer aspectes poc tractats de l'última guerra carlina, com els sanitaris o les relacions entre els dos bàndols.

Dia i lloc: divendres 21 d'abril, a Cal Temerari

Hora: 19.30h

Nit Temàtica Unipau (març 2017) - "El crit de la consciència. Martin Luther King"

Presentació i debat del llibre "El crit de la consciència. Martin Luther King", a càrrec de Vicent Martínez Guzmán, vicepresident de l'ICIP i director honorífic de la Càtedra UNESCO de Filosofia per la Pau de la Universitat Jaume I de Castelló.

Posteriorment, s'ofererirà un sopar pica-pica per continuar el debat, amb menjar de La Taverna Cal Temerari (preu:12 euros)

El crit de la consciència aplega les conferències radiofòniques que Martin Luther King va fer entre novembre i desembre de 1967 per la Canadian Broadcasting Corporation, que li va demanar explícitament que hi parlés dels temes que considerés més importants no per als negres, no per als Estats Units, sinó per a tot el món. Constitueixen en certa manera una síntesi del seu pensament, formulat pocs mesos abans de morir assassinat i podríem considerar-lo el seu testament.

Dia i lloc: divendres 17 de març, a Cal Temerari

Hora: 19.30h

Xerrada "Memòria i història. Conseqüències del terrorisme"

En motiu del Dia Europeu en suport a les víctimes del terrorisme (11 de març), el dijous 9 de març a les 19h a la Casa de Cultura Sant Cugat, tindrà lloc la xerrada "Memòria i història. Conseqüències del terrorisme", amb la col·laboració de la Universitat Internacional de la Pau.

Conferència i debat amb:
·El fotoperiodista Ricard Garcia Vilanova
·El doctor en ciències socials i ciències de la comunicació José M.Perceval

Organitzat per:
Ajuntament de Sant Cugat, amb la col·laboració de la Universitat Internacional de la Pau.

Seminari Pensament per la Pau 2017

Visualitza la xerrada "Humor que s'enfronta a la violència amb humor", a càrrec de Koldo Vío.

Seminari Pensament per la Pau 2017: Humor i Violència

Inscriu-te al Seminari Pensament per la Pau 2017 - HUMOR I VIOLÈNCIA

El seminari pensament per la pau d'enguany un espai per a la reflexió sobre l’humor i el seu paper tant com a element generador de conflictes com a eina en la seva gestió.

Clica aquí per inscriure't.

Programa 1 Seminari Pensament per la Pau 2017
Diada Noviolència 2017

Memorial Joan XXIII Per la Pau 2016

Carmen Magallón ha estat guardonada amb el Memorial Joan XXIII de la Pau otorgat per la Unipau conjungament amb l'Institut Víctor Seix de Polemologia.

Addicionalment, aquest any i coincidint amb els 50 anys de l'existència del Memorial, s'ha creat la menció d'Honor Frederic Roda, el qual ha estat entregat a títol pòstum a Alfons Banda, fundador de la Fundació per la Pau.

Collage Unipau
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats