La nova pàgina web de la Unipau és unipau.org!
Entra al nostre canal de youtube i consulta les ponències, entrevistes, mini-càpsules "Veus de la Unipau" i les Nits Temàtiques 2015-2016.
Entreu aquí per consultar totes les cròniques que el mitjà local independent el Cugatenc va escriure sobre les diferents ponències del Curs d'Estiu d'enguany.
S'inicia el nou cicle de pensament i debat 'Enraonar', que inclourà el Curs d'Hivern de la Unipau
MEMORIAL JOAN XXIII PER LA PAU 2019
Des de la Unipau i l'Institut Víctor Seix de Polemolgia ens plau anunciar que aquest any:
Felicitats pel vostre compromús amb la defensa dels Drets Humans i la pau!
Dins el marc del 25N d'enguany, la Unipau s'adhereix al manifest "Davant les violències masclistes, autodefensa feminista" promogut per Ca la Dona. Consultar aquí.
La Unipau s'adhereix al manifest "Davant la sentència del procés - Una crida a la llibertat com a espai de consens" promogut per LaFede. Consultar aquí.
Memorial Joan XXIII per la Pau 2018
El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2018 a:
Comunidad de Paz de San José de Apartadó, per la seva lluita en la defensa de la terra i del dret a la vida. La comunidad de paz travessa en aquest moment per enormes riscos i persecucions i encarna una voluntat col·lectiva de defensa dels seus drets elementals a costa de centenars de vides humanes. El memorial vol reconèixer també el suport i acompanyament que el Padre Javier Giraldo ha donat a la comunidad des de la seva constitució l’any 1997.
La Menció de Reconeixement Frederic Roda s'ha acordat atorgar a:
Pep Ribera, per ser, a través d’Agermanament, un dels promotors de les primeres ONGs catalanes. Per la seva visió pionera de la necessitat de crear un centre d’estudis internacionals a Catalunya (CIDOB) i per haver participat en la creació l’any 1977 de l’Associació Catalana de Solidaritat i Ajut als Refugiats.
Dins el marc del Dia de la llibertat de Premsa, la Unipau realitza una activitat amb els alumnes de primer d’Història de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en conveni amb UAB media.
L’activitat va consistir en un exercici pràctic de conscienciació sobre la realitat actual i els perills de la informació sobre els drets humans al món. Es van escollir una sèrie de persones perseguides, preses o assassinades per dir la seva: periodistes, conductors de programes de ràdio o televisió, blocaires o membres de la ciutadania que, en el seu intent d'informar a l'opinió pública, han estat silenciats per la violència.
La pràctica va ser dirigida per Jenniferr Jacomini, amb fotos d'Emiliano Iglesias.