Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

 La nova pàgina web de la Unipau és unipau.org!

Unipau YouTube

Entra al nostre canal de youtube i consulta les ponències, entrevistes, mini-càpsules "Veus de la Unipau" i les Nits Temàtiques 2015-2016.

Logo youtube
Banner nous subscriptors
BibliotecaAudiovisual1
Arcadi Oliveres foto

 

Teixint xarxes
Cròniques d'el Cugatenc

Entreu aquí per consultar totes les cròniques que el mitjà local independent el Cugatenc va escriure sobre les diferents ponències del Curs d'Estiu d'enguany.

Cartell_CursEstiu2020_def1
Carta informativa Curs Estiu 2020
Curs Hivern 2020
Diada per la Noviolència 2020
XerradaColòmbia-gener2020
Nit Temàtica - gener2020

S'inicia el nou cicle de pensament i debat 'Enraonar', que inclourà el Curs d'Hivern de la Unipau

Cicle Enraonar

MEMORIAL JOAN XXIII PER LA PAU 2019

Des de la Unipau i l'Institut Víctor Seix de Polemolgia ens plau anunciar que aquest any:

  • Chido Onumah és el guardonat del Memorial Joan XXIII per la Pau, per la seva trajectòria en defensa dels Drets Humans i per l'aprofundiment de la democràcia a Nigèria, país més habitat de l'Àfrica. 

  • La Menció Frederic Roda 2019 ha estat concedida al col·lectiu antimilitarista i feminista "Dones x Dones" pel seu treball continuat de solidaritat i acompanyament a les dones que resisteixen en situacions de conflicte armat i treballen per la resolució pacífica.

 

Felicitats pel vostre compromús amb la defensa dels Drets Humans i la pau!

 

Memorial2019
Nit Temàtica - Nov2019

Dins el marc del 25N d'enguany, la Unipau s'adhereix al manifest  "Davant les violències masclistes, autodefensa feminista" promogut per Ca la Dona. Consultar aquí.

 La Unipau s'adhereix al manifest "Davant la sentència del procés - Una crida a la llibertat com a espai de consens" promogut per LaFede. Consultar aquí.

Manifest sentència Octubre 2019
Nit Temàtica - octubre2019
Curs d'Estiu 2019
Diàleg5_PauISeguretat
Arcadi_MedallaMèritCívic2019
Acte de Presentació del Curs d'Estiu 2019
PresentacióLlibre - 28 maig 2019
CursEstiu2019_2
Nit Temàtica - maig2019
Diàleg4_PauISeguretat
SeguretatIConvivènciaCiutats_1
Nit Temàtica - març2019
EntregaMemorial2018
Seminari d'Hivern 2019

Memorial Joan XXIII per la Pau 2018

El Comitè de concessió de l’Institut Víctor Seix de Polemologia i de la Universitat Internacional de la Pau acorda atorgar el Memorial Joan XXIII per la Pau 2018 a:

Comunidad de Paz de San José de Apartadó, per la seva lluita en la defensa de la terra i del dret a la vida. La comunidad de paz travessa en aquest moment per enormes riscos i persecucions i encarna una voluntat col·lectiva de defensa dels seus drets elementals a costa de centenars de vides humanes. El memorial vol reconèixer també el suport i acompanyament  que el Padre Javier Giraldo ha donat a la comunidad des de la seva constitució l’any 1997.  

La Menció de Reconeixement Frederic Roda s'ha acordat atorgar a:

Pep Riberaper ser, a través d’Agermanament, un dels promotors de les primeres ONGs catalanes.  Per la seva visió pionera de la necessitat de crear un centre d’estudis internacionals a Catalunya (CIDOB) i per haver participat en la creació l’any 1977 de l’Associació Catalana de Solidaritat i Ajut als Refugiats.

Memorial 2018
Activitat amb alumnes de la UAB

Dins el marc del Dia de la llibertat de Premsa, la Unipau realitza una activitat amb els alumnes de primer d’Història de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en conveni amb UAB media.

 

L’activitat va consistir en un exercici pràctic de conscienciació sobre la realitat actual i els perills de la informació sobre els drets humans al món. Es van escollir una sèrie de persones perseguides, preses o assassinades per dir la seva: periodistes, conductors de programes de ràdio o televisió, blocaires o membres de la ciutadania que, en el seu intent d'informar a l'opinió pública, han estat silenciats per la violència.


La pràctica va ser dirigida per Jenniferr Jacomini, amb fotos d'Emiliano Iglesias.  

Dia llibertat premsa - 2018
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats