Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

Presentació

Frederic Roda
Ampliar imatge
Història

La Universitat Internacional de la Pau (UNIPAU) va néixer l'any 1984 amb l'objectiu de crear les condicions i facilitar les eines necessàries per a la formació, el debat, la reflexió i l'intercanvi d'opinions i experiències sobre conflictes i construcció de pau.


La Universitat neix arrel d'una iniciativa de Frederic Roda Pérez a través de l'Institut Victor Seix de Polemologia, i d'Adolfo Pérez Esquivel, premi Nobel de la Pau. Actualment té un patronat del que n'és president Arcadi Oliveres Boadella i president honorari Adolfo Pérez Esquivel.


Des dels inicis, la Unipau ha centrat la seva activitat entorn al Curs d’Estiu, un curs anual sobre una temàtica concreta que ofereix conferències, tallers i taules rodones en un ambient proper i distès. No obstant això, amb els anys la fundació ha anat incorporant d’altres projectes, com ara els seminaris “Pensament per la pau”, les “Nits temàtiques” o el projecte educatiu “Teixint Xarxes”, entre d’altres.

 

Consulta tots els projectes aquí.

 

Imatge de complement
Ampliar imatge

  

La vocació de la Unipau sempre ha estat treballar per la sensibilització entorn a la cultura de la pau en un marc de justícia social. L’equip humà, integrat per persones provinents de diferents disciplines i edats, treballa en xarxa amb d’altres institucions i entitats que persegueixen el mateix objectiu. Entre d’altres, forma part de la Xarxa Solidària de Sant Cugat i de LaFede.cat (Federació d’Entitats per la Justicia Global) i col·labora amb FETS-Finançament ètic i solidari. A nivell internacional, forma part de l'International Peace Bureau (IPB).

Imatge de complement
Ampliar imatge
Imatge de complement
Ampliar imatge

 Arcadi Oliveres amb Adolfo Pérez Esquivel

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats