Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

Diada per la Noviolència 2019

L'actriu Jennifer Jacomini posarà veu i ànima a Leila Alaoui

Imatge de complement
Ampliar imatge

Diada per la Noviolència 2019: Tribut a Leila Alaoui

 

La Diada per la Noviolència és una festivitat que la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) celebra cada any el cap de setmana més proper al 30 de gener, data commemorativa de l’assassinat de Mahatma Gandhi. 

 

Cada edició fa tribut a un personatge diferent per a recordar la importància de la Noviolència com a actitud personal i col·lectiva. Enguany dedicarem la Leila Alaoui. 

 

Leila Alaoui (París, 10 de juliol de 1982—Uagadugú, 18 de gener de 2016) va ser una fotògrafa franco-marroquí dedicada a temes de migració, visibilització de la pobresa i drets de la dona al món àrab. Els seus treballs més destacats van ser “Travessies” (2013) sobre els viatges de les persones marroquines migrants a Europa; el llibre “Els marroquins” (2016) sobre col·lectius oblidats del seu país; i el seu vídeo-reportatge “Herois diaris de Síria” (2015) sobre refugiats als camps d’acollida al Líban, Jordània i Irak. 

 

Al gener de 2016, quan Leila estava realitzant un treball d'investigació sobre els drets de la dona per Amnistia Internacional a Burkina Faso, va ser atacada per dispars juntament amb el seu xifer (Mahamadi Ouédraogo), i moriria tres dies més tard com a conseqüència d’aquests. El seu cos va ser traslladat a Marroc i enterrat a Marrakech. 

 

El diumenge 27 de gener recordarem la seva figura a les 12.00h als Quatre Cantons (Sant Cugat del Vallès). Hi participarà l'actriu i directora Jennifer Jacomi, que interpretarà la veu de la fotògrafa. 

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats