Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

Memorial Joan XXIII

Imatge de complement
Ampliar imatge
MEMORIAL JOAN XXIII PER LA PAU
ENTREGA MEMORIAL 2012

 DILLUNS 10 DE JUNY A LES 19H A LA FÀBRICA BAYGUAL I LLONCH DE SABADELL (carrer dels Germans Fargüell n. 53) 

L'INSTITUT VÍCTOR SEIX DE POLEMOLOGIA i la UNIPAU us convidem a l'acte de lliurament del MEMORIAL a PLÀCID GARCIA-PLANAS. 
 
Corresponsal de guerra amb una trajectòria de més de 20 anys, qui amb els seus relats i records des del camp de batalla ha desvetllat les terribles incongruènces de la guerra, obrint les portes als camins de la pau. 
 
Garcia-Planas és autor de llibres com: "Jazz en el despacho de Hitler" (Ed. Península, 2010) o "Como un ángel sin permiso" (Ed. Carena, 2012)
 
A més a més, també s'atorgarà una MENCIÓ DE RECONEIXEMENT a  l'ACCIÓ DELS CRISTIANS PER A L'ABOLICIÓ DE LA TORTURA (ACAT- Catalunya). 
 
Una entitat que al llarg de 25 anys ha defensat els drets humans des de la reflexió i l'acció contra la tortura i la pena capital.
 
L'acte de lliurament estarà acompanyat d'una peça musical amb l'instrument “Hang” a càrrec de Ravid Goldscmidt. 

Annex: Com arribar?  (png 763.03KB)
QUÈ ÉS?

És un premi que la Universitat de la Pau i l’Institut Víctor Seix de Polemologia atorguen a una persona fortament compromesa amb la pau i el desenvolupament humà.

Aquest guardó, el premi de pau més antic de Catalunya, ha recaigut, des dels seus inicis l'any 1967, en persones com ara Raimon Panikkar,  Eduardo Chillida, el mateix Adolfo Pérez Esquivel, Juan María Bandrés, Jonan Fernández  i altres figures, com el premiat l'any 2009, el professor Vicent Martínez Guzmán.

Imatge de complement
Memorial Joan XIII per la Pau

 Instituït el 1967 per l' Institut Víctor Seix de Polemologia, és un guardo que s'atorga, anualment, a persones o institucions per la seva acció a favor de la pau en diversos àmbits - pel seu testimoni de vida i actuació senzilla i a la vegada eficaç - . 

 

Podeu consultar en aquest enllaç les persones guardonades des dels inicis. 

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats