Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

Cicle Diàlegs sobre Pau i Seguretat

Imatge de complement
Ampliar imatge

Amb l’objectiu d’apropar, a un sector més ampli de la població, el debat sobre la seguretat humana des d’un enfoc de cultura de pau, des de la Universitat Internacional de la Pau i el Centre Delàs d'Estudis per la Pauorganitzem un cicle de diàlegs sobre “Pau i Seguretat Humana” amb líders d’opinió clau com a convidats. 

Es pretén, així, obrir nous escenaris de pensament crític i debat participatiu per donar resposta als reptes que planteja el nou paradigma, contraposat a les polítiques de militarització/securitització tradicionalment lligades al terme “seguretat”. 

Imatge de complement
Ampliar imatge

 

Diàleg 1: “La Mediterrània: mar comú, frontera invisible”

Dia: dimecres 25 d’abril

Hora: de 19h a 21h

Lloc: Auditori Blanquerna (C/Valdonzella, 12, Barcelona)

 

Convidats: Oscar Camps (activista i director de Proactiva Open Arms) i Miguel Pajares (director de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat). Moderadora: Arantza Diez, periodista i codirectora del documental “To Kyma”.


Resum diàleg: Parlarem sobre la Mediterrània, aquest mar de trobada entre cultures que ha esdevingut, en els darrers temps, la frontera més mortífera del planeta. Així mateix, reflexionarem sobre les polítiques del terror i de la indiferència que intervenen en el control i la gestió de les fronteres d’Europa, sobre les actuals rutes migratòries, sobre la feina de CEAR en relació a la defensa dels Drets Humans i el dret d’asil, i sobre la feina de rescat de persones a la Mediterrània Central i al mar Egeu de Proactiva Open Arms.

 

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats