Saltar a continguts

Fundació privada Universitat Internacional de la Pau

Navegació

Menú principal

Què fem

Curs d'Estiu
Ampliar imatge Link

Curs d'Estiu:

Activitat principal de l'entitat. Cada edició, celebrada anualment, dedica les seves jornades a un tema monogràfic relacionat amb el conflicte i la construcció de la pau. Habitualment el curs es realitza durant la tercera setmana de juliol i s’articula a través de conferències i debats de destacats ponents, professors i experts en els temes tractats. Entre d’altres, hem tractat temes com “Les conseqüències dels conflictes armats”, “La mediterrània: un mar de conflictes”, “La democràcia com a garantia de la dignitat humana”, “Processos de Pau” o “Conflictes pel control de l’energia”.

Seminari Pensament per la Pau
Ampliar imatge Link

Seminari Pensament per la pau:

 

Seminari anual d’un cap de setmana realitzat al febrer, i en el què s’analitza la visió de la pau  des de diferents disciplines. Es tracta d’analitzar com la construcció de la pau i d’una societat més justa és una responsabilitat que implica a tota la societat, i estudiar com des de diferents àmbits es pot treballar cap a aquest objectiu. Així hem parlat, d’economia, d’urbanisme, de cinema, de mitjans de comunicació, etc.

Teixint Xarxes
Ampliar imatge Link

Teixint Xarxes:

 

Projecte d’educació per la pau i la solidaritat destinat a joves de secundària. L’iniciativa neix amb l’objectiu de donar eines als joves per poder llegir el món des d’una perspectiva oberta, crítica i que promogui la cultura de pau. Les sessions són conduïdes per educadores especialitzades i es desenvolupen a les aules dels instituts. A través de dinàmiques sòcioafectives, es treballen diferents temes a partir dels quals crear espais de reflexió i debat entre l’alumnat, que transmetin la responsabilitat conjunta per a construir un món més just. 

Imatge de complement
Ampliar imatge

Nits Temàtiques:


Sessions de formació obertes, de debat crític sobre temàtiques relacionades amb la construcció i sensibilització de la pau. Les sessions combinen lectures i documentals. Els temes presentats solen ser publicacions recents que permeten el coneixement i l’anàlisi actual de la realitat econòmica, social i política. 

Diada de la Noviolència
Ampliar imatge Link

Diada de la Noviolència i DENIP:

 

Festivitat que l’entitat celebra cada 30 de gener en conmemoració de l’assassinat de Mahatma Gandhi. Consisteix en una petita performance duta a terme a una plaça del nostre municipi, que ens serveix per recordar la importància de la Noviolència com a actitud personal i col·lectiva. Així mateix, la Unipau juntament amb el taller el Triangle (EntreTallers) organitza una activitat a diferents escoles de primària per difondre aquest missatge a través d’una experiència vivencial i artística. 

Imatge de complement
Ampliar imatge Link

Memorial Joan XXIII per la Pau:

Premi que la Universitat Internacional de la Pau conjuntament amb l’Institut Víctor Seix de Polemologia otorga a persones fortament compromeses amb la construcció de la pau i el desenvolupament humà. El guardó  es va donar per primera vegada al 1967, éssent el premi de pau més antic de Catalunya. Algunes de les figures premiades han estat Raimon Panikkar, Eduardo Chillida, Maixabel Lasa, Adolfo Pérez Esquivel, Carmen Magallón o Josep M. Montferrer, entre d’altres.

 

Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats